Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El PSM-EN s'oposa al camp de golf de Son Aversó per considerar-lo il·legal

psmpalma | 31 Juliol, 2008 15:55

 Proposarem denegar l'interès general en la Comissió Insular d'Urbanisme adduint que la Llei de Mesures Urgents prohibeix camps de golf amb oferta complementària

El PSM-EN ha presentat al·legacions contra el projecte de camp de golf de Son Aversó (finca ubicada a Son Sardina, a Palma). Aquest projecte va iniciar la tramitació l'any 2005, i preveu un camp de golf de 18 forats, un de 9 forats i un camp d'aprenentatge, a més d'un hotel de cinc estrelles de 450 places i zones comercials i d'oci. El BOIB núm. 89, de 26 de juny de 2008, anunciava que se sotmetia a informació pública la declaració d'interès general del projecte. Biel Barceló, secretari general del PSM-EN, Antoni Alorda, portaveu dels nacionalistes en matèria d'Urbanisme, i Nanda Ramon, vicesecretària general i portaveu del PSM-EN a Palma, han donat a conèixer avui les al·legacions presentades i han avançat que els nacionalistes s'oposaran a aquesta declaració d'interès general a la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca.

Antoni Alorda ha explicat que l'oposició al projecte es fonamenta en l'argument jurídic bàsic que incompleix la Llei 4/2008 de Mesures Urgents per a un Desenvolupament Territorial Sostenible de les Illes Balears, normativa que prohibeix els usos residencials i turístics en els projectes de camp de golf.

 Al seu torn, Nanda Ramon ha apuntat que, a més d'aquest primer argument, la llei també permet denegar l'interès general dels camps de golf per criteris d'inoportunitat del projecte per la seva incidència territorial o paisatgística, l'afectació als recursos naturals, l'oferta de camps de golf ja existents. "Aquesta infrastructura malmetria una de les àrees rurals ben conservades que queden en l’entorn de la ciutat de Palma, i afectaria elements patrimonials com ara fonts i séquies d'alt valor etnològic. A més, l'oferta de camps de golf al Ponent de Mallorca és més que suficient", ha exposat la regidora.

 Biel Barceló ha destacat que l'actual pacte polític de governabilitat inclou que no s'aprovaran camps de golf amb oferta complementària, i ha recordat també que la nova sensibilitat social i política respecte a aquesta qüestió ha quedat reflectida fins i tot en la sentència de la primera peça del cas Andratx, que cita la Llei de Mesures Urgents i estableix jurisprudència sobre el deure dels poders públics de defensar i protegir el territori i el medi ambient.

 Barceló també ha fet referència al fet que l’actual situació de desacceleració econòmica i recessió del sector de la construcció ha posat de manifest la crisi del model econòmic basat en el creixement especulatiu, vigent fins ara, i ha apuntat que "ara és el moment de demostrar realment que volem un canvi de model econòmic per avançar cap a un model més sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb els nostres recursos naturals".

 A la roda de premsa també han assistit Antoni Marimon, membre de l'agrupació del PSM-EN de Son Sardina, i Tomeu Carrió, secretari general de la Federació de Palma del partit nacionalista.

Categoria: Medi Ambient. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

  1. 1. Mallorca LLevant  |  31-07-2008 a les 17:50

    Un tren és tan insostenible com un tren de golf.
    No sabem a que esperen a oposar-se al tren.

Publica el teu comentari