Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El BLOC per Palma, presenta al·legacions al projecte de Façana Marítima

psmpalma | 19 Setembre, 2008 11:37

La coalició del PSM planteja  modificar els equipaments i augmentar l'espai de la zona verda, respecte al projecte inicial.

El BLOC per Palma, coalició electoral formada pels partits polítics Partit Socialista de Mallorca (PSM), Esquerra Republicana (ERC), i la coalició Alternativa-Esquerra Unida-Els Verds, amb presència a l'Ajuntament de Palma, presenta les següents al·legacions a l'aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU de Palma al sector de Llevant de la façana marítima:

1- Sobre la dimensió dels equipaments que hi ha planejats.

El BLOC considera que  a la proposta formulada no queda justificat el dimensionat dels equipaments prevists a la zona ni la ubicació d'aquests al bell mig de la zona verda. Per la qual cosa proposa que s'estudiï la reducció de les edificacions previstes i la minimització del seu impacte visual alhora que podria estudiar-se un desplaçament dels edificis tot alineant-los amb el carrer Joan Maragall, de manera que s'eixamplàs l'espai verd de primera línia.2- Sobre el pàrking previst.

El BLOC demana que es precisi quin ús tendrà, si estarà  al servei dels equipaments prevists a la zona i/o serà per als residents de la zona. Igualment caldria incorporar una major precisió sobre el volum soterrat previst, la seva incidència en superfície damunt la configuració de la zona verda i la justificació dins el model de mobilitat de Ciutat.3- Sobre la zona verda.

El BLOC considera que cal millorar el caràcter de la zona verda prevista, tant quantitativament com qualitativament, per tal de convertir-la en un autèntic pulmó verd, contraposat al ciment que hi contindrà amb l'actual edifici de GESA i els futurs equipaments.


Cal dotar de dimensió el parc i vincular-lo a futurs vials no motoritzats (carrils bici) i connectar-lo millor amb el parc lineal que conforma el passeig de primera línia i la platja.


4- Sobre la mobilitat a la zona

Incidint en el manifestat anteriorment caldria incorporar al projecte una proposta de carril bici que connecti les Avingudes i el Palau de Congressos, integrat en la xarxa del polígon de Llevant i la xarxa del passeig marítim fins a platja de Palma, amb un caràcter més de mobilitat urbana i no tant lúdic i turístic, paper que ja realitza el carril del passeig marítim.

Igualment es considera que hauria de reduir-se el trànsit a l'entrada de Palma i eliminar el caràcter d'autopista de l'actual tram d'accés entre el palau de Congressos i la Seu. Sobretot cal tenir present que s'ha de pensar en la integració del tramvia en aquest entorn.Tot això es fa constar als efectes prevists a l'art. 40.1 del Text refós de la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana, RD 1346/76, de 9 d'abril (BOE núm. 144 i 145, de 16 i 17 de juny), art. 128 del Reglament de Planejament i RD 2159/78, de 23 de juny (BOE núm. 221 i 222, de 15 i 16 de setembre), i art. 89 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, com a millora genèrica a la proposta aprovada inicialment.

Les al·legacions han estat presentades per:
Magí Moranta: secretari d'Organització del PSM-Entesa Nacionalista de PalmaEmylse Mas: Coordinadora d'Esquerra Unida Palma
Antoni Esteva: Coordinador d'Els Verds de Palma.
Jordi Baldó: Secretari d'Organització d'ERC-Palma

Categoria: Urbanisme. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari