Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El PSM demana responsabilitats polítiques a Estaràs i Cardona (PP) pel cas CDEIB

psmpalma | 07 Octubre, 2008 09:20

 
"No cercam res, ens ho trobam damunt la taula", ha insistit la consellera del PSM, Francesca Vives.

 

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives (BLOC), ha demanat a l´ex vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs i l´ex titular d´aquesta Conselleria, Josep Juan Cardona, que assumeixin "responsabilitats polítiques", després de la detenció de l´ex alt càrrec, Antònia Ordinas.

Després de la detenció de l´ex gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) en la passada legislatura, Antònia Ordinas, l´actual consellera ha afirmat que "seran el fiscal i els jutges qui hauran de determinar les responsabilitats jurídiques".

Alhora, Vives ha reclamat "responsabilitats polítiques" a Estaràs i Cardona, i que "tant l´ex vicepresidenta com l´ex conseller surtin i donin la cara".

"No poden continuar dient ´jo no sabia res, això és una cosa concreta´ perquè, des del moment en què cada setmana o cada mes assistim a la mateixa escena, s´ha de donar la cara, tenir la valentia de sortir en els mitjans de comunicació i assumir les responsabilitats que corresponguin", ha dit Vives en relació altres supòsits casos de malversació vinculats a la passada legislatura.

"Ens imaginàvem que abans o després això acabaria així", ha assegurat la consellera, el departament va iniciar la investigació en detectar a una auditoria despeses no justificat. Ha afegit que "pel que es veu hi ha una trama molt més gran" del que indicava inicialment la investigació.

Vives ha qualificat les detencions d´aquesta setmana de "una trista notícia" pel fet que "hi hagi una altra trama de corrupció damunt la taula", circumstància que, segons la consellera, s´està convertint en costum.

La titular autonòmica de Comerç, Indústria i Energia ha assegurat que, en la investigació d´aquest presumpte cas de malversació de fons públics "no hi ha caça de bruixes ni manca de lleialtat institucional".

"És fals que els responsables de la Conselleria ens dediquem a mirar i investigar etapes anteriors", ha dit la consellera, qui ha detallat que, després del canvi de govern autonòmic el maig de 2007 "hi havia hagut una auditoria, que és obligatòria en totes les empreses públiques, que va detectar que faltaven per justificar despeses per part del director general (de Promoció Industrial, Kurt Viaene) i de la gerent del CDEIB (Antònia Ordinas)".

Segons Vives, quant es va tenir coneixement d´aquesta circumstància, ella mateix va informar personalment al respecte a l´anterior titular de la cartera, Josep Joan Cardona.

"El primer que vaig fer va ser posar-me en contacte amb el conseller anterior, amb el senyor Cardona, i explicar el problema que havia perquè resulta que els dos implicats, encara que se´ls havia enviat un burofax, no li havien dit res, li ho vaig comunicar jo", ha explicat Vives.

La consellera ha afegit que després d´haver comunicat a Cardona el que havia passat, Viaene va retornar els diners reclamat.

"No cercam res, ens ho trobam damunt la taula", ha insistit Vives.

A l´abril la Conselleria va informar de la recerca d´una presumpta malversació de fons d´entre 30.000 i 35.000 euros per part de dos ex alts càrrecs del CDEIB durant la passada legislatura.

Tant Ordinas com l´ex director general de Promoció Industrial de l´executiu de Jaume Matas, Kurt Viaene, van signar en el seu dia la conformitat de les despeses sense justificar, que es venien produint i acumulant des de 2004 i que els imputada una auditoria realitzada a l´octubre de 2007 , De 18.000 i prop de 19.000 euros respectivament i que els van ser requerits mitjançant burofax.

Viaene va retornar l´import una setmana després que li fos requerit per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia.

Categoria: Corrupció. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

  1. 1. Camins  |  07-10-2008 a les 09:47

    Diumenge 12 d'Octubre Excursió reivindicativa a Ternelles, sortida des de el Pont Roma (Pollença) a les 10 del matí

Publica el teu comentari