Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El Bloc ha presentat al·legacions a l'ordenança reguladora d'antenes mòbils.

psmpalma | 26 Novembre, 2008 12:51

El BLOC per Palma, coalició electoral formada pel Partit Socialista de Mallorca (PSM), Esquerra, i la coalició Alternativa Esquerra Unida-Els Verds, amb presència a l'Ajuntament de Palma, ha presentat al·legacions a l'ordenança reguladora de la instal·lació i funcionament d'infraestructures radioelèctriques en el terme municipal de Palma.

Des del Bloc, entenem que el text proposat no s’ha treballat internament amb l’equip de govern ni amb els grups que li donen suport...

El Bloc per Palma ha presentat avui les al·legacions a la proposta d'ordenança aprovada pel plenari de l'Ajuntament de Palma el passat 29 de Setembre.  

 
Des del Bloc entenem que el text proposat no s'ha treballat internament amb l'equip de govern ni amb els grups que li donen suport, fins al moment de l'aprovació inicial, moment en què se'ns dóna audiència i se'ns proposa que presentem al·legacions com qualsevol ciutadà o ciutadana més, el que limita enormement la possibilitat d'incidir constructivament en el moment adequat amb aportacions positives en fase de redacció de la proposta. 
  
Aquesta actitud provoca que ens haguem  vist obligats a presentar al·legacions com si fóssim una associació aliena al govern de l'Ajuntament de Palma. Esperem doncs una rectificació per part del PSOE per poder establir un nou període de reflexió al voltant d'aquesta ordenança i, si cal, començar de zero per fer una proposta conjunta. 
  
A part de la part estrictament política també cal remarcar que aquesta ordenança no prohibeix la col·locació d'antenes a escoles ni en altres llocs públics: tan sols recomana no posar-les. A més l'ordenança passa de puntetes per damunt d'una qüestió molt rellevant: la planificació, no prohibeix la instal·lació d'estacions base ni de telefonia mòbil a edificis catalogats o BIC. Pel que fa a les emissions de radiacions, l'ordenança assumeix les potències de la legislació estatal quan estam capacitats per restringir les potències com a mesura de major protecció o com a norma addicional de protecció (a tall d'exemple, l'ordenança de Barcelona exigeix rangs més estrictes que la normativa catalana que, al seu torn, és més restrictiva que l'estatal). Pel que fa al règim de distàncies mínimes, la proposta d'ordenança és incompleta i insuficient, contempla els centres educatius però no parla d'hospitals, de centres de gent gran, de com afecta als residents dels propis edificis que incorporen antenes, de parcs públics amb zones de jocs per a infants... A més, els radis fixats ens semblen insuficients. Des del Bloc consideram que, com a mínim, haurien de ser 400 metres de distància. 
 
El BLOC considera que l'ordenança proposada ha de menester 'una revisió molt a fons que impliqui una tasca més enllà d'unes simples al·legacions. El més recomanable seria procedir a aprovar una ampliació del termini d'al·legacions per tal de treballar amb un text alternatiu consensuat al màxim, encara que això pogués requerir una nova aprovació inicial i una nova exposició pública.Categoria: Medi Ambient. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari