Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opiniˇ [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i paÝs [14]
General [14]
Corrupciˇ [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finanšament [6]
Mem˛ria Hist˛rica [4]
ConvivŔncia i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- MagÝ Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barcelˇ
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federaciˇ Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Palma serÓ ciutat refugi per a escriptors represaliats

psmpalma | 22 Desembre, 2008 12:55

Foto NandaEl Pen Català, el PSM i el Bloc han presentat aquesta iniciativa per a acollir escriptors que veuen restringida la llibertat d'expressió en el seu país d'orígen.

 

El PSM, a través del BLOC per Palma, durà al plenari, la iniciativa perquè el municipi de Palma entri a formar part de la Xarxa de Ciutats Refugi ICORN (International Cities of Refugie Network), i sigui municipi acollidor del Programa “Escriptor Refugiat”, del PEN Català. Aquest programa consisteix a acollir escriptors i escriptores que tinguin dificultats per desenvolupar la seva tasca cultural en el seu país d’origen, i promou l’intercanvi literari i cultural entre els diferents països que hi participen.

La regidora del PSM i del BLOC per Palma, Nanda Ramon, ha explicat que per dur a terme aquest programa les regidories de Benestar Social i Cultura aportaran un total de 40.000 € anuals destinats a l’acolliment de la nostra Ciutat del escriptor/a que designi el PEN Català.

El PEN Català és una associació d’escriptors associada al PEN Internacional, fundat el 1922 i amb seu a Londres, que compta amb 144 centres en 101 països de tot el món. Entre els objectius descrits en la seva carta fundacional, el PEN defensa els intercanvis culturals i la defensa de la llibertat d’expressió com un dels valors fonamentals per fomentar el desenvolupament d’una bona entesa entre els pobles.

En el marc de les seves accions culturals, el PEN Català el 2006 va posar en marxa el programa “Escriptor Refugiat”. Per dur-lo a terme, el PEN Català va contribuir , l’any 2006, a la creació de la Xarxa de Ciutats Refugi ICORN (International Cities of Refugie Network), amb seu administrativa a Stavanger (Noruega). Aquesta xarxa de ciutats refugi es postula com a hereva del dissolt Parlament d’Escriptors i neix amb la convicció que és imprescindible un organisme que coordini amb eficàcia tant les ciutats que tenen l’estatus de ciutat refugi com els escritors que han de buscar refugi fora del seu país.

Les ciutats refugi, mitjançant les entitats quer assumeixen el programa, com és el cas del PEN Català, tenen la responsabilitat de fer-se càrrec de l’escriptor o escriptora seleccionat durant un període d’un o dos anys. Durant aquest temps se li facilita un habitatge i un sou, es vetlla per la seva integració en els cercles socials i culturals de la ciutat, i es promou la traducció i la difusió de la seva obra.

Categoria: Cultura. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari