Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Teatre Mar i Terra, tot a punt !

psmpalma | 04 Març, 2009 12:07

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma de dia 25 de febrer, va adjudicar les obres de la rehabilitació integral del Teatre Mar i Terra, al barri des Jonquet, en el carrer de Sant Magí.

L'any que vé, Palma estrenarà teatre...

El procés s'ha allargat més del previst: modificació del projecte, recerca de finançament, aprovació pel Consell de Capitalitat, resolució del Consell de Govern, pronunciament de la Ponència Tècnica de Patrimoni, aprovació de la Comissió de Patrimoni (per mor de la declaració de BIC des Jonquet), nous plecs ajustats a la nova Llei de Contractes, dues meses de contractació, exposició pública... i, a la fi, adjudicació de les obres!

Encara queda pendent l'acta de replanteig i alguns tràmits més, però sembla que ara va molt de veres i que les obres podran començar dia 31 de març. El termini d'execució és de només 12 mesos (és una de les millores que va introduir l'empresa adjudicatària), de manera que l'any que ve, si no hi ha contraordre, Palma estrenarà teatre.

El pressupost haurà estat de 2.800.000 ¬ i el nou equipament ha d'incloure espai escènic, pati de butaques (per a un centenar d'espectadors), aula de Teatre, Aula de Cultura Popular, espais comuns, camerinos, magatzem, cafeteria i administració.

La part més complicada del projecte (i que ha hipotecat més espai) ha estat la supressió de barreres arquitectòniques, el compliment de les mesures de seguretat i autoprotecció, la ubicació dels diferents controls. S'ha hagut de preveure una estació transformadora pròpia i un aljub soterrat per donar cobertura al sistema d'extinció d'incendis. També s'ha hagut de  fer una intervenció prèvia de consolidació i de restauració d'alguns elements singulars (com els merlets neomudèjars de les cambres que peguen al jardí posterior i que havien fet part d'un balneari).

Si voleu, podeu consultar aquesta pàgina en anglès, dedicada a teatres en perill. Entrau-hi i hi trobareu l'article dedicat al Mar i Terra.

 

Categoria: Cultura. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari