Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opiniˇ [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i paÝs [14]
General [14]
Corrupciˇ [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finanšament [6]
Mem˛ria Hist˛rica [4]
ConvivŔncia i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- MagÝ Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barcelˇ
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federaciˇ Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El tramvia agafa forma

psmpalma | 26 Marš, 2009 10:57

 
 
Dilluns passat la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori i l'Ajuntament de Palma presentaren el projecte bàsic del futur primer tram del tramvia de la Badia de Palma, que unirà el centre de Palma amb l'Aeroport.

Està previst que les obres comencin abans del 2011 i tenguin una duració d'entre 23 a 29 mesos. El trajecte tindrà una longitud de 10,8 quilòmetres amb via doble i disposarà de 21 parades (5 a les avingudes). Així el tramvia, en aquesta primera fase, partirà de Via Alemanya (davant els jutjats), passant per la plaça Espanya fins arribar a la mar, després seguirà pel Portitxol, Es Molinar, Coll d'en Rabassa y Can Pastilla, fins arribar a l'aeroport.

Està previst que compti entre 12 i 14 milions d'usuaris. S'exigiran inversions importants a l'Estat per tal que aquesta infraestructura sia finançada des de Madrid i aconseguir d'aquesta manera el màxim possible per fer front als 380 milions d'euros de cost global del projecte.
De 26 a 28 minuts, podrem ser de Palma a l'aeroport, tot i que també hi haurà un tramvia exprés, directament amb l'aeroport amb dues o tres aturades, que baixarà el temps a 22 o 24 minuts. La velocitat màxima serà de 50 quilòmetres hora i tindrà una capacitat de 200 persones.

Per a dur a terme aquesta infraestructura es dividirà el traçat en quatres subtrams: Portixol - Molinar, Coll d'en Rebassa - Can Pastilla, Aeroport i Avingudes. Abans de començar les obres tramviàries es realitzaran nous vials a la zona del Portixol - Molinar que connectaran amb l'autovia, així com nous carrers que ja estan projectats al Pla d'Ordenació Urbana de Palma.

El projecte global d'aquesta primera fase del sistema tramviari es divideix en tres trams, la primera és la que unirà el centre del Palma amb l'Aeroport (que fou la es presentà), el tancament d'anell d'avingudes i la prolongació del tramvia de l'aeroport amb l'Arenal.

Una segona fase serà l'arribada fins a Santa Ponça.

Categoria: Mobilitat. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari