Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El PSM critica l'actitud d’AENA envers Son Mossons

psmpalma | 22 Abril, 2009 10:31

Arran de l’esbucament de les cases de Son Mossons, a dins del recinte aeroportuari, Biel Riera, secretari general de la Federació de Palma del PSM-EN, demana la revisió del catàleg municipal per a incloure “altres edificis que mereixen una protecció digna”

Aquestes cases, datades del segle XIX, formaven part del patrimoni visual dels ciutadans, i no implicaven cap risc per als avions que aterraven a Son Sant Joan.

El secretari general de la Federació del PSM-EN de Palma, Biel Riera, ha criticat l’esbucament de les cases de Son Mossons per part d’AENA. El dirigent nacionalista ha recordat que l’edifici, de finals del segle XIX, estava avalat per informes tècnics i que la seva protecció havia estat demanada per ARCA. Riera ha afirmat que “AENA demostra una manca absoluta de sensibilitat envers el patrimoni de la ciutat de Palma i de les Illes Balears”.  

Biel Riera, d’altra banda, ha instat l’Ajuntament de Palma a revisar el catàleg municipal de manera “urgent” amb l’objectiu d’ampliar-lo per tal d’incloure-hi “altres edificis que, com en el cas de les cases de Son Mossons, mereixen una protecció digna, malgrat no tenir la categoria de BIC o BC”. El secretari general dels nacionalistes palmesans ha afirmat que “ja s’ha demostrat que el catàleg municipal actual és un instrument de protecció obsolet, poc eficaç, que caldria adaptar-lo a les necessitats de protecció patrimonial dels segle XXI”, ja que “el fet de que molts edificis no hi siguin presents, facilita molt la feina d’aquells que volen construir edificis nous de caràcter clònic”. Biel Riera considera que hi ha molts edificis “que segons els tècnics no tenen la categoria suficient per ser BIC o BC, però que sí tenen l’entitat suficient com per estar al catàleg municipal, i tenir una protecció digna”.

Els nacionalistes apunten que la revisió del catàleg municipal és responsabilitat de l’àrea d’Urbanisme. “Des de la regidoria de Cultura, ja hem avançat feina i tenim el projecte per tal de dur endavant aquesta tasca. Ara és el moment que l’equip de govern municipal demostri la voluntat de complir els nostres compromisos programàtics i electorals”, ha conclòs Riera. 

Categoria: Patrimoni. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari