Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El PSM-EN presentarà mocions municipals perquè TV3 es rebi de manera completa a Balears

psmpalma | 05 Juny, 2009 06:15

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Els nacionalistes instarem a les Administracions a garantir el màxim nombre de canals de televisió en català perquè el trànsit a la TDT no suposi un retrocés.
 
Quan arribi l'apagada analògica, l'oferta de televisió en català serà de només 3 canals, front a com a mínim 24 canals en castellà.

 
El PSM-EN afirma que, segons el Pacte, s'ha d'aconseguir la recepció normal de tots els canals en català en TDT

 

Els nacionalistes exigeixen la recepció íntegra de TV3, 3/24, C33, K3, C300, Punt 2, Canal 9 i 24/9, davant el desequilibri a favor de l'oferta televisiva en castellà

 

El PSM-EN considera prioritari resoldre satisfactòriament el problema de la correcta recepció dels tots els canals de televisió públics en català en TDT, abans que es produeixi l'apagada analògica (prevista per al proper 30 de juny a Menorca i a les Pitiüses, i el 31 de desembre a Mallorca).

 

El Pacte de Govern signat entre el BLOC, PSM-Verds, PSOE, UM i ExC, dins l'apartat "avançar cap a una societat més informada", inclou aquests dos punts:

-         Assegurar la presència de canals en català a la TDT.

-         Assegurar la recepció normal a totes les illes dels canals de ràdio i televisió que emeten per a tota l’àrea lingüística catalana.

 

Quan arribi l'apagada analògica, els ciutadans d'aquest país disposaran d'una oferta en TDT totalment desequilibrada pel que fa a la relació entre canals de televisió en llengua castellana i en llengua catalana. Del total de canals digitals, 23 seran d'àmbit estatal (per tant, en castellà), dels quals només 4 permeten desconnexions autonòmiques. Dels canals digitals que s'emeten en el múltiplex autonòmic, només n'hi ha 2 en català (IB3 i TV3CAT), i en l'àmbit insular i local només està prevista de manera imminent l'encesa digital de TVM. En total, les previsions a curt termini són que l'oferta de televisió en català serà de només 3 canals, front a com a mínim 24 canals en castellà.

 

D'altra banda, des del passat dilluns 1 de juny el senyal de TV3 ha estat substituït per senyal de TVC Internacional, rebatejat com a TV3CAT, fet que ha estat criticat tant pel PSM-EN com per entitats com l'OCB, ja que suposa una minva de l'oferta televisiva en català.

 

Per tot això, l'Executiva del PSM-EN insta l'EPRTVIB i el Govern de les Illes Balears a resoldre aquesta situació, segons els termes establerts en el Pacte de Govern. El PSM-EN afirma que, per tal de donar compliment al Pacte de Govern, la solució ha d'implicar la recepció normalitzada i íntegra de tots els canals de televisió digitals en català, tant de la CCMA (TV3, 3/24, C33, K3, C300) com de la RTVV (Canal 9, Punt 2, 24/9).

Categoria: Llengua i país. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari