Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El dret al descans és prioritari

psmpalma | 13 Juliol, 2009 10:26

El PSM-EN treballarà per reduir els nivells de renous a Palma: “el dret a la salut i el descans són prioritaris”

Els nacionalistes, que es reuniran amb els veïnats afectats, “no tenen cap dubte” que Cort farà una adaptació “responsable i coherent” a la normativa europea

La Federació de Palma del PSM-Entesa Nacionalista considera que la generació de renou de les activitats comercials, de restauració o industrial ha de ser compatible amb els principis de protecció de la salut i benestar dels ciutadans i aquests han de prevaler per sobre dels purament lucratius.

El secretari general dels nacionalistes palmesans, Biel Riera, afirma que “fa ja molts d'anys que les indústries i activitats insalubres i molestes deixaren els espais urbans per instal·lar-se a polígons específics, en aplicació del principi de protecció dels ciutadans, mesura que no pot minvar sinó tot el contrari: s'ha de reforçar”. Riera considera que “Palma s'ha de convertir en un model de ciutat respectuosa amb l'entorn, molt especialment en matèria de renous. Fins i tot ens ho reclamen aquells que ens visiten, els turistes, que han identificat el renou com a un dels elements molestos de la ciutat”.

Els nacionalistes asseguren que actualment hi ha un nombre excessiu de veïnats i de barris que pateixen situacions intolerables d'excés de renou. “La Federació del PSM-EN de Palma se situa inequívocament al costat dels ciutadans de totes aquelles zones (com són ara Sa Llotja, Poble Espanyol, Plaça de Toros, Passeig Marítim, el Terreno i d'altres) que mantenen la lluita en la defensa dels seus drets enfront dels renous a les zones d’oci, així com els provocats per les grans infraestructures com el port o l’aeroport”, ha explicat Riera.

Segons el secretari general dels nacionalistes de Palma, s’han de millorar les condicions de vida dels veïnats: “la salut, el dret al descans i el benestar de les persones, són una prioritat dels partits que formen part del BLOC per Palma”. Per això, el PSM-EN, conjuntament amb els altres partits polítics membres de la coalició, parlaran amb els responsables veïnals per a poder recollir el màxim d’opinions i informacions d’aquesta problemàtica molt present a la ciutadania de Palma.

Riera recorda que cal adaptar l’ordenança municipal de renous a la normativa europea i als principis esmentats i, assegura que no té “cap dubte” que els responsables a Cort faran una normativa “responsable i coherent”: “la ciutadania ha de ser conscient que, mentre el PSM-EN formi part del govern municipal, el dret al descans del resident serà considerat una prioritat”.

Categoria: Convivència i civisme. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari