Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Quina ha de ser la política d'ocupació de via pública?

psmpalma | 07 Agost, 2009 07:36

El PSM i els partits del Bloc per Palma, demanen que es repensi la mesura d'ocupació de la Rambla i en general el model d'ocupació de l'espai públic.
 
L’espai públic és en sí mateix símbol de la ciutat, i llocs emblemàtics com la Rambla de Palma, no poden ser lligats a la lògica de la privatització i la segregació. 
Des del PSM i els altres partits del Bloc, es veu amb preocupació la nova política d’ocupació de via pública anunciada per part de la batlessa, i on a través d’un decret es permetrà la instal·lació de terrasses de restauració a la Rambla.

Des del Bloc per Palma es considera que és un espai públic ja cedit en més d’un 15% a la iniciativa privada (floristeries) i on les petites places que voregen la Rambla ja estan ocupades per les terrasses de bars de la zona, és una errada pensar que la única alternativa per a la dinamització de la ciutat s’ha de fer a través del consum per part de la ciutadania.

Aquesta iniciativa s’ha duit endavant pensant únicament en l’empresariat de la zona, i no en fer una política progressista de l’ocupació de la via pública. L’espai públic és en sí mateix símbol de la ciutat, i llocs emblemàtics com la Rambla de Palma, no poden ser lligats a la lògica de la privatització i la segregació.

L’espai públic com a creador de ciutadania, com a territori de la sociabilitat, està lligat directament a la qualitat de vida dels habitants i al model de ciutat. El seu accés obert li confereix un rang de centre, de lloc de trobada, amb un caràcter relacional, que no aïlla ni segrega a uns habitants dels altres, sinó que tendeix a proporcionar-los igualtat.

Des del Bloc per Palma, demanarem a la batlessa que repensi aquesta mesura, i en general el model d’ocupació de l’espai públic, ja que pensam ha d’anar d’acord amb un model de ciutat progressista i de foment de la ciutadania. Una ciutadania que s’ha de construir des de la lògica d’allò què és públic, i no abocar-la al seu exercici mitjançant el consum, ni a l’esbarjo controlat pels negocis.

Categoria: Convivència i civisme. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari