Menu:

Entrades recentsCategories

Agenda PSM [32]
Mobilitat [21]
Opinió [19]
Think Global - Economia social [18]
Llengua i país [14]
General [14]
Corrupció [13]
Cultura [11]
Medi Ambient [8]
Patrimoni [7]
Economia i finançament [6]
Memòria Històrica [4]
Convivència i civisme [3]
Drets dels animals [3]
Dona [3]
Urbanisme [3]
Joventut [2]


Enllaços

PSM-Palma: agrupacions locals
- Coll d'en Rabassa
- Sant Jordi
PSM-Palma: blogs personals
- Magí Moranta
- Nanda Ramon
- Tomeu Amengual
- Web PSM-Palma
- Xesc Ramis
PSM-EN
- Biel Barceló
- Blogosfera PSM
- EFA-ALE
- Grup ALE-Verds (Europarlament)
- JEN-PSM
- Pere Sampol
- PSM al YouTube
En BLOC
- BLOC Mallorca
- Blogosfera BLOC
- Especial TORXA: 1 any a Palma
- Torxa Digital
Contacta per mail
- PSM Aj. de Palma
- PSM Fed. de Palma
- PSM Federació Illes
Canals de Facebook
- PSM-Mallorca
- PSM-Palma


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Detalls de la negociació del Pla de Carreteres

psmpalma | 13 Novembre, 2009 11:13

Després de les negociacions de les darreres setmanes encapçalades en nom del Bloc per la portaveu, Joana Lluïsa Mascaró, el PSOE i UM han acceptat el gruix de les al·legacions presentades pel BLOC al document aprovat inicialment. El BLOC ha aconseguit l'eliminació dels projectes viaris més impactants dels Plans de Carreteres del 1998 i del 2002:

 

·        S'hi elimina l'autopista Inca-Manacor (era un dels compromisos del pacte de govern).

·        En general, s'hi eliminen totes les noves autopistes i autovies. No es construirà ni un pam més d'autopistes ni autovies.

·        No hi ha cap projecte viari nou, excepte la via d'accessos a Son Espases, que substitueix el Segon Cinturó i que ha estat consensuada amb els veïnats dels barris de Palma afectats. Es dóna solució d'aquesta manera al problema dels accesos a Palma tan reclamada des de fa anys.

·        S'hi elimina el Tercer Cinturó.

·        S'hi eliminen determinades variants i rondes:

Ø Variant sud de Felanitx.

Ø Ronda sa Ràpita-s'Estanyol.

Ø Variant de Santa Margalida.

Ø Carretera interior badia d'Alcúdia.

Ø Variants nord i sud de Bunyola.

·        S'hi suavitza l'impacte dels acondicionaments de la xarxa secundària de carreteres, atenent a criteris paisatgístics i reduint la velocitat màxima.

Els serrells que queden per concretar  el Pla són bàsicament dos:

 ·        Autovia Manacor-Sant Llorenç. La nostra postura no ha canviat: volem eliminar el projecte i mantenir un carril. UM i el PSOE han renunciat a fer-hi una autovia, i plantegen un desdoblament sense carril de serveis. En qualsevol cas, és un projecte per al 2017 (Fase II). Durant els propers anys s'estudiaran alternatives per avaluar-ne la necessitat (en funció de l'evolució de la mobilitat,  i en concret del transport públic: tren Manacor-Artà...). En cas de mantenir-se, s'haurà de tornar a negociar l'any 2017 i el BLOC exigirà que tengui l'abast mínim imprescindible.

·        Variant de Sineu. Hi ha consens entre els sineuers en considerar com a necessària una actuació de millora. Ara bé, mantenim que cal assegurar que l'impacte paisatgístic i territorial serà limitat. Ara s'ha de concretar tècnicament un projecte amb el màxim consens possible. Si finalment s'hi preveu una actuació, negociarem limitar l'impacte del projecte durant la seva tramitació.

 Amb aquest preacord podem aconseguir un Pla de Carreteres que permet inversions importantíssimes (molt necessàries en aquests temps de crisi) per aconseguir unes carreteres més segures i més adequades a les necessitats actuals de Mallorca, però del qual s'han eliminat nombrosos projectes impactants que no estaven justificats des del punt de vista de la mobilitat: és un Pla sense autopistes ni autovies, sense el Segon ni el Tercer Cinturó del PP.

 Aquest preacord vol dir que tots els socis del pacte de govern actual han entès que l'esperit de l'acord signat l'any 2007 implicava un canvi de model territorial i de mobilitat.

 El preacord a què hem arribat (amb totes les rectificacions que hi hem introduït des del BLOC) és, des de tots els punts de vista, una bona solució. Per descomptat, millor que la possibilitat que una falta d'acord deixàs vigent el Pla de Carreteres anterior, molt impactant.

 A partir d'aquí s'ha de vetllar cada projecte per garantir que té adequació paisatgística.

Categoria: Mobilitat. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari